O dimineata racoroasa, pe alocuri cu rafale de frig ce incerca sa inghete fiintele ce isi indreptau pasii spre casa de rugaciune.
In curtea bisericii ... multa agitatie, persoane imbracate in haine albe, familii, prieteni, cunoscuti toti schitand zambete largi de aprobare si bucurie. Asa incepea ziua de 23 noiembrie dimineata la Biserica Betleem. Sase persoane au hotarat sa spuna un DA hotarat lui Dumnezeu intr-o astfel de zi. Si nici frigul, nici mohorala zilei nu putea sa le schimbe hotararea. Am privit peste fetele lor. Unii zambeau, altii incercau cu eforturi vizibile sa isi ascunda emotiile. Am indraznit sa intreb pe una din persoane cum se simte si ce stare de spirit o incearca. Am primit un rapuns simplu, dar care ascundea in el toata bucuria ce o incerca. Rand pe rand fiecare a inceput sa intre in biserica, apoi sa mai iasa la cate o poza si, pe nesimtite, ceasul s-a facut 10.

Incepea sarbatoarea.
Ne-am bucurat in cantare, alaturi de grupul de lauda si inchinare, apoi ne-am putut apropia de TATI in/prin rugaciune.
Alaturi de fratele pastore Adi Gagea si fratele prezbiter Gicu Popescu au luat loc frati musafiri: un grup de tineri studenti din zona Alba Iuliei si fratii Dragomir Stancu si Nelu Crisan care au vestit Cuvantul lui Dumnezeu pentru acest eveniment. Textele de care dumnealor s-au folosit au avut ca referinte biblice Matei 3:13 si, respectiv, Fapte 8:26-38. S-au punctat cateva idei interesante ata pentru cei care urmau sa faca actul botezului, insa si pentru cei ce poate au facut acest act cu mai mult sau mai putin timp in urma.
Bineinteles ca pe langa predica si grupul de lauda si inchinare, am mai fost incantati de maiestria orchestrei, a grupului de studenti care au laudat pe TATI intr-un mod deosebit si, pe langa acestia, cantari aduse ca jertfa de catre cei ce urmau sa isi afirme "dependenta" fata de Parintele Vesniciilor si a apartinatorilor acestora.
A urmat apoi momentul pe care il astepta toata lumea. Rand pe rand cele sase persoane au intrat in baptistier si cu mai multa sau mai putina emotie au reusit sa raspunda intrebarilor puse de fratele pastor Adi Gagea si de catre prezbiterul Liviu Hanches, persoanele care au oficiat acest act. Bineinteles ca primul pas a fost rugaciunea de binecuvantare a actului rugaciune rostita de fratele Liviu.
Apoi rand pe rand cei 6 au pasit in baptistier.
Mai intai fratele (de acum) Constantin.
Apoi surioara Deea.
Urmata de Iulia.
Carmen si Cristina ... surori de doua ori acum.
Iar la final Emanuela.
Intreg programul a fost unul binecuvantat, fapt pentru care la final i-am si multumit lui TATI prin fratele pastor.

Ziua s-a completat si mai frumos prin faptul ca in cadrul programului de dupamasa toti cei sase si-au primit certificatele de botez.
O zi mohorata de noiembrie. O zi plina de lumina si bucurie in cer. O zi plina de binecuvantare. O zi a vietii. O zi a luminii, sperantei, bucuriei si a rascumpararii.
O zi a dragostei. A dragostei LUI pentru fiecare dintre noi. Si a dragostei noastre pentru ceea ce e, va fi si va ramane EL pentru noi.

Botez nou-testamental in Biserica Betleem!!!

Posted on

24 nov. 2014

Category

,