Duminica 14 dec. 2014  -  a fost serviciul divin dedicat seniorilor, impreuna cu fratii musafiri din Cluj. Au participat la aceasta seara fratele Ghita Presecan in varsta de 79 de ani si sase luni, insotit de fratele Mihai, in varsta de 34 de ani, care au venit din biserica penticostala de pe str. Albini.
    Programul a fost prezentat de Gicu Popescu, prezbiterul bisericii. Rugaciunea de inceput a fost rostita de fratele Medrea Aron. S-a citit Psalmul 25:5-7, apoi a urmat rugaciunea in comun a bisericii.
    Dupa rugaciunea in comun s-a dat citire Psalmului 103, dupa care s-a rugat fratele Prisecan care a spus: Niciodata nu ai lipsit cand te-am chemat ... Doamne. Ne incredintam in mana ta si te rugam sa fi cu noi
  
  A cantat grupul de tineri, orchestra si corul, care au sensibilizat inimile fratilor.


    Prezenta Domnului a fost simtita, atunci cand versurile cantarilor au fost ascultate cu atentie si lasate sa patrunda in inima. Efectul este fascinant cand cuvintele prind contur si viata in inimile celor care asculta cu sinceritate.

Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost unitatea dintre tineri si batrani. Cu toate ca fratele Gicu Popescu a spus ca in seara aceasta, vor sluji fratii din ,,vechea garda" nici tinerii nu s-au dat inapoi, ci impreuna au slujit in unitatea Duhului Sfant.
    Am privit adunarea, apoi slujitorii din ,,vechea garda" si ceea ce mi-a placut, a fost faptul ca exista interes si multa atentie in desfasurarea serviciului divin.
    Corul este mic ca numar si este format din frati si surori din toate varstele, dar tocmai acest lucru da un farmec aparte cantarilor.
    Prima predica a fost prezentata de prezbiterul bisericii din satul Castau, Gagea Aurel in varsta de 67 de ani, care este tatal pastorului bisericii Betleem Orastie.

    Fratele Gagea Aurel spunea ca, ... Dumnezeu nu are someri si nici pensionari, ci toti trebuie sa umblam smeriti cu Dumnezeul nostru.
    A urmat fratele Bercea prezentand cantarea: Hai in rai.

    Dupa cantare, biserica l-a incredintat pe fratele Bercea in mana Domnului pentru calatoria care urmeaza sa o faca in Anglia.
    A urmat predicarea Cuvantului prin fratele Mihai in varsat de 34 de ani, care l-a insotit pe fratele Ghita Prisecan. Nu mi-a fost greu sa observ predarea de stafeta dintre acesti doi frati, care au slujit impreuna la seara seniorilor din biserica Betleem Orastie.
    Mesajul fratelui a fost din Rom.5:1-5.
    Din nou a fost solicitat grupul de tineri,iar dupa acea a cantat sora Ani Vapit.
    Predica de baza a fost prezentata de fratele Ghita Presecan, prezbiter in biserica de pe strada Albini - Cluj.
    Fratele Ghita Presecan in varsta de 79 de ani si sase luni, a implinit totodata si varsta de 52 de ani in slujba Domnului. Aceasta este un har din partea Domnului.
    Din mesajul fratelui s-a vazut cu usurinta experienta acumulata in anii de slujire. A fost un har deosebit sa asculti un astfel de slujitor care a spus la un moment dat tare si raspicat:
    Aceasta nu este seara batranilor, ci este seara Domnului. Fratele si-a incheiat mesajul cu o invitatie la rugaciune, iar dupa serviciul divin a chemat la rugaciune si ungere cu undelemn pe cei bolnavi.
    A fost o seara de neuitat, si unica in felul ei in care Domnul a daruit zidire sufleteasca prin Duhul Sfant. - G.I.

SEARA SENIORILOR 2

Posted on

15 dec. 2014

Category

,