In acest articol am sa vorbesc despre nasterea Domnului Isus Hristos, dar as dori sa imi centrez mesajul intr-un mod deosebit asupra ,,STELEI" care a calauzit magii pana la Pruncul Isus Hristos.           
    Dupa ce S-a nascut Isus in Betleemul din Iudeea, in zilele imparatului Irod, iata ca au venit niste magi din rasarit la Ierusalim si au intrebat: ,,Unde este Imparatul de curand nascut al Iudeilor? Fiindca I-am vazut steaua in rasarit si am venit sa ne inchinam Lui". Matei 2:1-2. 
Descrierea facuta de Matei despre STEAUA mesianica a fost un izvor de imaginatie pentru multi scriitori crestini, pictori si muzicieni.

    CINE SUNT MAGII? Acestia sunt astrologii din zilele noastre. Chiar daca astazi astrologia este la moda, ea constituie o stiinta pe care Biblia o dezaproba categoric. Deut.18:10-12. Multi cercetatori a cautat sa afle identitatea magilor (astrologilor) si s-au dat multe explicatii cu privire la acestia. Acum se pune intrebarea, cum au avut acesti magi aceasta  revelatie? Cum au ajuns sa creada acest fenomen unic si extraordinar, incat au pornit la drum in cautarea Imparatului?
    Una din ipoteze si totodata cea mai plauzibila, pe care eu personal o cred ca fiind cea reala este urmatoarea: Aceasta revelatie s-a nascut si a fost crezuta de magi datorita contactului lor cu unii carturari evrei care au fost dusi in Babilon. Acestia cu siguranta au luat cu ei copii ale Vechiului Testament unde era scris despre profetia lui Balam pe care carturarii o cunosteau foarte bine. Num. 24:17. Oricare ar fi sursa prin care magii au ajuns la aceasta cunostinta despre ,,STEAUA" care ,,RASARE DIN IACOV" cert este un lucru foarte important pe care ei il declara atunci cand ajung in fata lui Irod spunand: Unde este Imparatul de curand nascut al Iudeilor? Fiindca I-am vazut steaua in rasarit si am venit sa ne inchinam Lui. Expresia ,,am venit sa ne inchinam Lui" scoate in evidenta faptul ca acesti magi au crezut, apoi au cercetat si au avut harul ca aceasta revelatie sa le fie daruita prin credinta. Dovada credintei lor in ,,Imparatul de curand nascut" a fost plecarea lor in aceasta lunga calatorie de aprox. doi ani. Citind cu mare atentie descrierea facuta de Matei logic ar fi sa ne punem o intrebare care pe unii i-ar pune in uimire:
    De ce aceasta ,,STEA" a condus mai intai magii la Imparatul Irod si abia dupa aceea la Pruncul Isus Hristos?
    Martorii Lui Iehova, declara cu privire la acest subiect in cartea: ,,Sa aducem argumente din scripturi, la pag. 335, la subtitlul - Magii calauziti de stea, urmatoarele: Dupa plecarea lor, ingerul Lui Iehova l-a avertizat pe Iosif sa fuga in Egipt pentru a ocroti copilul. Este deci ,,STEAUA" un semn de la Dumnezeu, sau provenea mai degraba de la cineva care cauta sa-l ucida pe Fiul Lui Dumnezeu?
    Cu certitudine, ,,STEAUA" era un semn de la Dumnezeu, iar faptul ca aceasta i-a calauzit prima data la imparatul Irod, dovedeste ca a fost voia Lui Dumnezeu din cel putin doua motive:
    1). Irod nu era un Rege care provenea din linia genealogica a lui David. Pe deasupra el era edomit fiindca descindea din Esau. El a domnit intre 37 i.Hr.- 4 d.Hr. Acesta era si motivul pentru care evreii il urau pe Irod cu toate ca a facut multe pentru Israel. 
    2). Steaua a calauzit magii prima data la regele Irod, deoarece trebuia sa fie instiintat ca el, nu este un rege legitim pe tronul lui Israel. Vestea pe care Irod a primit-o de la magi era foarte promta: ,,Unde este Imparatul de curand nascut al Iudeilor?" Magi au continuat spunand: ,, am venit sa ne inchinam Lui". Aceasta veste l-a tulburat foarte mult pe Irod, deoarece magi au declarat public in fata lui Irod ca ei acorda inchinarea ,,noului Imparat".
    Sa revenim din nou la subiectul care doresc sa-l tratez si anume:,,STEAUA". Scriitorul Werner Keller declara in cartea ,,SI BIBLIA ARE TOTUSI DREPTATE" la pagina 372 ca ,,STEAUA" pe care magi au vazut-o pe cer era o conjunctie a lui Jupiter si Saturn in constelatia Pesti, pe data de 4 decembrie anul 7 i.Hr. Werner Keller mai spune in carte sa urmatoarele: ,,Jupiter a fost considerat de toate popoarele, si in toate timpurile, o stea norocoasa, o stea regala. Traditia veche a evreilor scotea planeta Saturn drept protectoarea lui Israel, Tacitus confundand-o chiar cu Dumnezeul lor. Astrologia babiloniana vede in Saturn steaua specifica Siriei si Palestinei. (am incheiat citatul).
    Am dreptul sa imi formez o parere proprie cu privire la aceasta ,,STEA" regala. Atunci cand astrologii din Babilon faceau studii de pe acoperisul scolii din Sipar, cred din toata inima ca Slava Domnului (Shechinah) a stalucit, dand de veste ca S-a nascut Isus Hristos. Cred ca a existat in istoria Universului conjunctii planetare in diferite constelatii, si vor mai exista si altele, dar privitor la ,,STEAUA" care a vestit nasterea Domnului Isus Hristos, nu a fost altceva decat Sechinah, Gloria Lui Dumnezeu, care a uimit Universul. Nu as putea sa concentrez Gloria Lui Dumnezeu intr-o stea facuta din materie. Gloria Lui Dumnezeu umple cerul si pamantul. Aceasta Glorie a condus Israelul in pustie. Vazuta de magi, aceasta ,,STEA" a stralucit mai puternic ca oricare alta. Aceasta ,,STEA" i-a determinat pe magi sa plece la drum cu daruri pentru Imparatul care S-a nascut in ieslea din Betleem. De aici se desprinde o alta invatatura, care dovedeste ca magi nu au gasit pe Pruncul Isus, in iesle asa cum este reprezentata aceasta scena in iconografia traditionala. Biblia arata ca magi au intrat in ,,casa", au vazut Copilasul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamant si I S-a inchinat: apoi si-au deschis visteriile si I-au adus daruri: aur, tamaie si smirna. Matei 2:11. Inchinarea a fost in exclusivitate atribuita doar Pruncului Isus Hristos.
    Sa-i dam si noi slava Domnului Isus Hristos si sa vestim cu viata noastra nasterea singurului Imparat care are o glorie inegalabila si care nu o imparte cu nimeni. Sa chemam oameni la acest Imparat, vesnic care se poate intoarce in orice clipa si sa-i dam slava si cinstea care i se cuvine.
   
    Biserica Betleem Orastie va invita in 21 dec. orele 18, la un servici divin dedicat colindelor, care vestesc ,,Nasterea Domnului Isus Hristos". A lui sa fie slava in veci amin. - I.G.
   

 

STEAUA

Posted on

20 dec. 2014