In data de 21 mai (sambata) a avut loc in biserica noastra o conferinta a tinerilor.
Aceasta conferinta se afla la a doua editie si ne dorim ca sa creem din aceasta oportunitate un eveniment anual la care impreuna cu ceilalti tineri crestini din judet (si nu numai) sa ne bucuram de prezenta lui Dumnezeu si sa fim echipati pentru calatoria zilnica de (tanar) crestin pe care viata ne-o scoate inainte.

     Aceasta conferinta a avut asa dupa cum marea majoritate dintre voi stiu o tema interesanta "Inamicii cugetului curat" si invitati de marca in persoana fratelui Onisim Botezatu si a grupului Elim Harmony Band din Timisoara. La acest eveniment au participat circa 225 de tineri din intreg judetul reprezentand biserici evanghelice din Deva, Hunedoara, Calan, Hateg, Petrosani, Petrila, Castau, Beriu si, bineinteles, bisericile din Orastie. Prezentarea acestora a fost facuta de Daniel Posteuca, el aducand pentru fiecare participant salutul din partea bisericii organizatoare si cateva ganduri.
     Tinerii au avut parte de cateva ore memorabile in care grupul de lauda si inchinare al bisericii (compus din tineri admirabili, frumosi si dedicati) a pregatit inimile participantilor pentru intalnirea cu Dumnezeu, fiind, ca intotdeauna, la inaltime. Inchinarea a fost continuata pe parte de lauda muzicala de grupul de invitati de la Timisoara ~ Elim Harmony Band ~ care au adus inaintea tinerilor si a lui Dumnezeu mai multe colaje de cantece, atat in grup, cat si cu momente solo.
     S-au primit si sfaturi si indemnuri din partea mai multor invitati printre care am putea aminti prezentarea facuta de fratele Claudiu Amariei pentru tabara de tineret din acest an (anul trecut o tabara similara tinandu-se la Clopotiva) si a lucrarii de tineret de pe regionala tinerii si liderii de tineret fiind motivati in a se implica in a largi si mari potentialul lucrarii de tineret din bisericile locale din care provin.
     Un alt moment special a fost indemnul oferit pentru noi toti de Sebastian Demean, un tanar venit alaturi de tinerii din biserica din Hateg, tocmai din Statele Unite ale Americii, indemn in care am fost provocati sa fim pasionati de si pentru Dumnezeu si pentru Cristos si sa avem atitudinea potrivita unei generatii tinere si cu potential.
     Mesajul principal a fost adus asa cum am amintit de Onisim Botezatu, iar in prelegerea dumnealui s-au atins si abordat puncte importante ca: de ce e important sa ai un cuget, de ce e important ca acesta sa fie unul curat, care sunt inamicii care ne asalteaza in fiecare zi, cum pot fi acestia contracarati si nu in ultimul rand, care sunt aliatii nostri (a cugetului nostru) in aceasta batalie zilnica.
     Nu au lipsit nici momentele de rugaciune pe tot parcursul acestui eveniment, astfel incat fie individual prin rugaciunea fratilor Flavius Zahringer, Gabriel Vitionescu sau Sorin Dontu, fie prin rugaciunea comuna a tuturor tinerilor, Dumnezeu a primit lauda, inchinarea si asternerea sufletelor intregilor participanti inaintea tronului de har.
Partasia a continuat si dupa incheierea conferintei, tinerii avand rezervat si un timp de socializare si posibilitatea servirii unei mici gustari pregatite de organizatori.
     S-au facut multe poze, s-au schimbat impresii si opinii, s-au legat si reinnodat (noi) prietenii ... s-a petrecut impreuna un timp binecuvantat, fapt ce nu poate decat sa ne bucure si sa ne asigura nedejdea intr-un viitor (crestin) frumos impreuna cu acesti tineri (aceasta generatie) de exceptie.
     Tinem sa multumim pe aceasta ocazie tuturor participantilor si sa ii asiguram inca o data de bucuria care ne-au pricinuit-o prin faptul ca am putut impreuna sa ne inchinam inaintea lui Dumnezeu. Tinem sa multumim deasemenea intregii echipe de organizare care s-a mobilizat exeplar in organizarea in cele mai bune conditii a acestui eveniment. Tinem sa multumim bisericii Betleem pentru intreg sprijinul acordat organizarii acestui eveniment, si, nu in ultimul rand, lui Dumnezeu pentru intelepciunea, priceperea pe care ni le-a daruit in a face lucrurile ca pentru El.
~~~~~~~
PS: Pentru mai multe imagini si inregistrari video de la aceasta conferinta va rugam sa accesati pagina noastra BETLEEM Orastie

Ecouri dupa conferinta din 2016!

Posted on

25 mai 2016